Burun estetiği, ameliyatla veya ameliyatsız olarak yapılabilmektedir. Ameliyatsız burun estetiği uygulamalarından biri botokstur. Burun ucunu kaldırabilmek amacıyla gerçekleştirilen bu işlem sırasında, burun ucunu aşağıya çeken kasa enjeksiyon yapılarak kasın geçici süre fonksiyon görmemesi sağlanır. Böylelikle burun ucunda bir miktar kalkma sağlanır.
Dolayısıyla hastalar arasında tercih edilme sebebi, estetik kaygıların yanı sıra iyileşme sürecinin hızlı olmasıdır.
Son değerlendirme aşamasında burun boşluğunun incelenmesi gerekir. Bu inceleme hangi cerrahi tekniklerin uygulanacağını belirler:
Bununla birlikte, bazı burun yapılarında hasar riski ve revizyon rinoplasti için uygun olmama dezavantajları mevcuttur.
Kişilerin hassas ciltlerinin tampon tedavisine uygun olmaması durumunda bazen bu durum uygulanmayabiliyor. Böyle olduğunda ise bir süreliğine daha burun ucu şişliği yaşanabiliyor.
Bir de son yıllarda Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak uygulanan ve ülkemizde de uygulanmasına başlanılan açık rhinoplasti dediğimiz burun derisinin kaldırılıp tüm anatomik oluşumları görülerek yapılan teknik vardır.
Burun ameliyatı sonrasında burun ucunun best gibi görünmesi ve kızarması, soğUnited kingdom uygulama ya da hafif egzersizlerle giderilebilecek bir yan etkidir.
Ameliyat sonrası burnun son şeklini almasının yaklaşık bir yıl sürebildiğini ve değerlendirmenin buna göre yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Alper Ural, burun estetiği ameliyatı ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Günümüzde en çok uygulanan estetik operasyonların başında burun düzeltme ameliyatları yer alır. Her ne kadar başarılı operasyonlar yapılsa da neticenin subjektif olması bu ameliyatları diğerlerinden farklı kılar.
Rinoplasti ameliyatı sonrası burnunuza yerleştirilen koruyucu alçıyı cerrahınız tarafından çıkarılıncaya kadar tamamen kuru tutmanız gerekmektedir. Bu süre zarfında tamamıyla suya temas ettiğiniz bir duşu tercih etmemelisiniz.
Erişim ve hareket alanı sınırlı olduğu için bazı bölgelere müdahale imkanı kısıtlı olabilir.
Sonuç olarak burun estetiği zamanlaması hem hastanın fiziksel gelişimi hem de kişisel ve sosyal hazır oluş durumunu göz önünde bulundurarak yapılmalıdır.
Ameliyattan sonra septumu stabil tutmak için burun deliklerinin içine atel ya da burun paketleri konulabilir. Burun şeklinin sabitlenmesini istediğimiz hastalarımızda burun üzerine de plastik ya da metal ateller yerleştirilebilir.
Kalın deri normalden daha fazla ödem tutan bir dokudur. Normalde ince şişliklerin ortalama one yılda geçmesi beklenirken kalın derili hastalarda two yıla kadar uzayabilmektedir. Kalın deri tedavisinde ameliyattan önce krem ya da hap tedavisi, ameliyattan sonra ise özel bantlar, krem, Ayrıntılar Burada hap, steroid enjeksiyonu ya da cihazlarla derinin tedavisi gibi birçAlright alternatif mevcuttur. Burun estetiği ile sık uğraşan cerrahların hâkim olduğu bu protokollerden uygun olanlarını doktorunuz size önerecektir.